Documentaire ‘Man in de knoop’

Elke vijf uur maakt iemand een einde aan zijn leven, mannen twee keer zo vaak als vrouwen. Een opvallend verschil dat maar weinig aandacht krijgt. Waarom zijn juist mannen extra kwetsbaar? Regisseur Frans Bromet en journalist Nathan Vos proberen een antwoord te vinden op die vraag. Samen maakten ze de documentaire ‘Man in de knoop’, waarin Frans Bromet met drie weduwen praat over de zelfmoord van hun man. In een openhartig gesprek gaan zij op zoek naar het waarom van deze wanhoopsdaad.

De documentaire zal later dit jaar te zien zijn op NPO1, maar Stichting De Jonge Weduwe krijgt de mogelijkheid ‘haar’ jonge weduwen eerder te laten kijken. Samen. Omdat alleen op de bank kijken vaak zo confronterend is. Zo alleen. Misschien is jouw man ook door zelfdoding om het leven gekomen en vind je het fijn met lotgenoten naar de documentaire te komen kijken. Na afloop van de documentaire, die 55 minuten duurt, kan onder het genot van een hapje en een drankje worden nagepraat. Je bent van harte welkom!

Vind je het fijn iemand mee te nemen naar de voorvertoning? Dat mag. Samen met een vriend(in), familielid of bekende ben je van harte welkom. Ook meerdere mensen meenemen is geen probleem. Je kunt de namen van deze personen vermelden in het vakje ‘opmerkingen’.

Locatie:
Studio &Bromet
De Noord 3
1452 PS Ilpendam

Max. aantal inschrijvingen: 30.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: Ilpendam
Datum: donderdag 19 april 2018
Tijd: 19:00 – 21:30
Met/zonder kinderen: zonder