Lezing Kind & Rouw

Regio Zuid-Holland organiseert een lezing over rouw bij kinderen.

Als je weduwe wordt en kinderen hebt, sta je voor enorme uitdagingen op allerlei gebieden. Rouwen is er één van. En dan gaat het niet alleen om je eigen rouw, maar ook om de rouw van jullie kind(eren). Waarbij iedere leeftijd en ieder kind weer anders is. Hoe ga je daar mee om?

De ochtend start om 10.00 en duurt tot uiterlijk 12.00 uur (koffie en thee wordt verzorgd). Locatie: Heemtuin aan de Prins Bernhardlaan 78, 2252 GZ in Voorschoten (10 minuten lopen vanaf het station).

Rouw en verliesbegeleider Anne Remijn zal deze ochtend een inleiding verzorgen over het thema Kind en Rouw. De volgende onderwerpen komen aan de orde: de ontwikkelingsfasen van je kind ten opzichte van de dood, rouwreacties van kinderen en wat je kind in deze ontwikkelingsfase nodig heeft. Wanneer moet je je zorgen maken? Wat is er mogelijk voor je kind? Deze ochtend zal er ook een boekentafel klaarstaan.

Anne Remijn begeleidt in haar praktijk Eb en Vloed in Voorschoten kinderen, jongeren en volwassenen met rouw en verlieservaringen. Vanuit Humanitas Steun bij Verlies organiseert zij lotgenotengroepen voor nabestaanden. Zij is actief als vrijwilliger voor Stichting Achter de Regenboog en bij het inloophuis Scarabee in Leiden nam zij het initiatief tot Scarabee Kids.

Max. aantal inschrijvingen: 20.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: Voorschoten
Datum: vrijdag 8 september 2017
Tijd: 10:00 – 12:00
Met/zonder kinderen: zonder