Olifanten excursie

Leren over leven en dood in de dierentuin, dat kan op 20 oktober 2015 in DierenPark Amersfoort! Ben jij een jonge weduwe en heb je een (of meerdere) kind(eren) in de bovenbouw van de basisschool? Lees dan verder.

Deze excursie is uitsluitend geschikt voor basisschoolkinderen in de bovenbouw (9-12 jaar) die hun vader hebben verloren, én voor hun moeders. Van de olifanten zullen zij spelenderwijs leren over de dood, afscheid, rouw en verlies. Hebben olifanten gevoelens? Voelen zij verdriet? Hoe troosten ze elkaar? Olifantenkenner Marjo Hoedemaker zal jullie een indrukwekkende documentaire over de band tussen mens en olifant in Sri Lanka laten zien. Daarna neemt hij de kinderen en hun moeders mee naar het olifantenverblijf. De kinderen leren dat olifanten, net als mensen, rouwen. En dat ze mogen praten over hun verdriet. Er is daarom nog een interactieve afsluiting (30 minuten) met de kinderen waarin zij worden uitgenodigd elkaar over hun verlieservaringen te vertellen als ze dat willen. Dit wordt begeleid door coaches van Humanitas.

Wil je ook jullie andere kind(eren) meenemen? Dat snappen wij en dat kan! Het olifantenproject is echter niet geschikt voor kinderen jonger dan 9 jaar (vanwege de lange zit). Voor de jongere kinderen wordt daarom een subprogramma georganiseerd van 10.00 tot 11.30 uur. Dit gebeurt in samenwerking met Humanitas.

Na de excursie en het subprogramma (einde ca. 12:00 uur) is er nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid het dierenpark te bezoeken.

In het kort:

  • Wat? Olifantenexcursie door Marjo Hoedemaker, mogelijk gemaakt door Yarden Vereniging.
  • Waar? DierenPark Amersfoort.
  • Voor wie? Jonge weduwen mét basisschoolkinderen in de bovenbouw.
  • Wanneer? Dinsdag 20 oktober 2015. Ontvangst om 9:30 uur.
  • Inbegrepen? Excursie/subprogramma, lunchvouchers, ritje in draaimolen of trein, vrije toegang tot het dierenpark in de middag, uitrijkaart.
  • Belangrijk om te weten: Reiskosten zijn voor eigen rekening.
  • Handig om te weten: Ben je een jonge weduwe met minderjarige kinderen, maar heb je geen kind(eren) in de bovenbouw van de basisschool, dan is deze excursie helaas niet geschikt voor jullie.
  • Aanmelden: Deze excursie is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

De maximale capaciteit is 100 personen. Vol = vol.
Vragen? Mail dan naar: info@dejongeweduwe.nl

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Yarden Vereniging, waarvoor onze enorme dank!
Kijk hier voor meer informatie over het olifantenproject en een impressie van de dag.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: Amersfoort
Datum: dinsdag 20 oktober 2015
Tijd: 9:30 – 18:00
Met/zonder kinderen: met