Seminar Over-leven na de dood

Rouwen is keihard werken. Er moet van alles worden geregeld waar je liever nooit verstand van had gehad. Administratief, juridisch, fiscaal, medisch, psychisch. En – net zo belangrijk – doorgaan met je leven. Maar hoe doe je dat? En wat te denken van de enorme verantwoordelijkheid en continue zorg voor de jonge kinderen? Kinderen die voor altijd hun vader moeten missen.

Op zondag 17 september 2017 organiseert Stichting De Jonge Weduwe haar jaarlijkse seminar Over-leven na de dood. Het thema dit jaar is Kind & Rouw. Inhoudelijk wordt het programma ingevuld en uitgevoerd door Stichting Achter de Regenboog. AdR ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren na het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen.

Onder deskundige begeleiding worden voor de kinderen/jongeren in de leeftijden van 6 tot 18 jaar (in groepjes) serieuze bezigheden afgewisseld met andere activiteiten zoals gezamenlijk spel, voorlezen, voetballen, toneelspelen of wandelen. Parallel aan het kinderprogramma kunnen de moeders meedoen aan het programma dat speciaal op hen wordt toegespitst. Dit programma accentueert de opvoedersrol in verliessituaties. De moeders krijgen informatie over kinderen/jongeren en rouw, maken kennis met enkele werkvormen die in het kinderprogramma zitten en er is ruimte voor specifieke vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte voor lotgenotencontact.

Dit seminar inspireert en biedt her- en erkenning. Door het delen van ervaringen en het bespreekbaar maken van de thema’s dood én leven geeft deze dag kracht en inzicht over hoe door te gaan met het leven na het ingrijpende verlies van je geliefde/vader.

Waar en wanneer?
Datum: Zondag 17 september 2017
Tijden: 10.00 – 17.30 uur
Locatie: NTI NLP Limmen (Noord-Holland)

Voor wie?
Stichting De Jonge Weduwe organiseert dit seminar voor jonge weduwen én hun minderjarige kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar, die hun vader hebben verloren. Deelname is geheel gratis. De moeders en de kinderen volgen parallel afzonderlijke programma’s. De opening en sluiting van de dag vinden plenair plaats.

N.B. Het programma is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Programma
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee/ranja en wat lekkers
10.30 uur Welkom door Leoniek van der Maarel
10.35 uur Start plenaire gedeelte
11.00 uur Werken in groepjes* (kinderen worden verdeeld over kleinere groepen, moeders volgen apart programma)
13.15 uur LUNCH en ruimte voor lotgenotencontact
14.00 uur Werken in groepjes* (kinderen worden verdeeld over kleinere groepen, moeders volgen apart programma)
16.00 uur Plenaire afsluiting door Leoniek van der Maarel en Petra van Rij
16.30 uur Borrel; proosten op het leven

* Voor het indelen van de groepen kinderen/jongeren is het van groot belang hun leeftijden (min. 6 jaar, max. 18 jaar) te kennen PLUS de doodsoorzaak van hun vader.

LET OP: INSCHRIJVEN = KOMEN
Deelname voor jou en jullie kind(eren) is geheel gratis. Wanneer je jullie aanmeldt voor deelname, dan rekenen wij uiteraard op jullie komst. Er gaat voor ons heel wat tijd en geld mee gemoeid wanneer je uiteindelijk toch niet kunt/wilt komen. Denk alleen al aan het indelen van de groepen. Bovendien dupeer je anderen, doordat jullie plekken bezet blijven – vaak tot het laatste moment…

Ook al hebben wij als geen ander alle begrip voor onvoorziene situaties (life can be cruel, we know!), we hopen dat je weloverwogen jullie inschrijving indient.

Sponsoren gezocht!
Om dit seminar mogelijk te maken, hebben wij sponsoren nodig. Wil/kun jij gadgets, bloemen of de bubbels-om-te-proosten-op-het-leven sponsoren voor alle aanwezige jonge weduwen en kinderen/jongeren (ca. 100)? Graag! Of ben je bereid (een deel van) onze promotiekosten te financieren (roll up banners, programmaboekjes)? Mail ons snel op info@dejongeweduwe.nl!

Meer informatie
Voor meer informatie over dit seminar – dat in nauwe samenwerking met het NTI NLP en Stichting Achter de Regenboog wordt georganiseerd – kun je mailen naar: info@dejongeweduwe.nl.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: Oosterzijweg 8, Limmen
Datum: zondag 17 september 2017
Tijd: 10:00 – 17:30
Met/zonder kinderen: met