Themalunch Kind & Rouw

Regio Utrecht organiseert een themalunch over rouw bij kinderen.

Rouwen is keihard werken. Als jonge weduwe heb je nu bovendien de eenzame verantwoordelijkheid voor je kinderen. Kinderen die voor altijd hun vader moeten missen. Naast je eigen rouw, houdt ook de rouw van je kinderen je bezig. Je wilt er voor hen zijn, maar dat lukt misschien niet altijd. Doe je het wel goed? En wat is eigenlijk ‘normaal’ als het om rouwen gaat? Moet je je zorgen maken om je kind?

Tijdens de themalunch Kind & Rouw komt rouw- en verliesbegeleider Margot van Rijn praten over rouw bij kinderen. Ze zal vertellen over de misvattingen die soms nog bestaan over rouw. Daarnaast geeft ze uitleg over de ontwikkelingsstadia van kinderen met betrekking tot de dood, de rouwreacties die daarbij passen en wat kinderen hierin nodig hebben. De combinatie met jouw eigen rouw zal eveneens aan bod komen. Want hoe ga je om met verschillende vormen van rouw onder één dak? Er zal uiteraard ook ruimte zijn voor het stellen van vragen. Na afloop kan, onder het genot van een broodje, met lotgenoten gepraat worden over de eigen ervaringen.

Margot van Rijn werkt als gediplomeerd rouw- en verliesbegeleider. Ze werd zelf in 2011 weduwe en weet als geen ander hoe zwaar de rouw van je kinderen kan wegen. Inmiddels begeleidt Margot kinderen, jongeren en gezinnen in het leven met verlies. Dit doet zij vanuit haar eigen praktijk Verlies & Leven.

Besloten Facebook groep Regio Utrecht
Wanneer je op bovenstaande regio klikt, wordt je doorgelinkt naar de betreffende Facebookpagina van die regio. Dat is een besloten groep voor en door jonge weduwen uit dezelfde regio. Jonge vrouwen met minderjarige kinderen die na het verlies van hun levenspartner ontredderd achterblijven, kunnen in deze groep lief en leed met elkaar delen. Hier kun je in contact komen met lotgenoten, woonachtig in dezelfde regio. Je kunt elkaar (digitaal) helpen door ervaringen uit te wisselen en/of door bijeenkomsten te bezoeken voor lotgenotencontact. Er mag gehuild, gemopperd, gelachen en gedeeld worden.

Max. aantal inschrijvingen: 12.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: IJsselstein
Datum: vrijdag 24 november 2017
Tijd: 11:00 – 13:30
Met/zonder kinderen: zonder