Workshop ‘Is er nog een droombaan?’

Je leven staat op zijn kop als je partner is overleden. Je blijft achter met je kind(eren) en krijgt veel nieuwe rollen op je bord. Bovendien ben je kostwinner en verantwoordelijk voor het generen van inkomen voor jouw gezin.

In eerste instantie ga je waarschijnlijk in de overlevingsstand en dan komen ook de praktische problemen de kop opsteken. Hoe ga je zorgen voor je inkomen en wat vind jij daarin belangrijk? Eenmaal wat verder doemen nieuwe vragen op. Past mijn baan nog bij me? Haal ik er genoeg energie uit? Is mijn huidige baan te combineren met het solo-ouderschap? Ik wil een nieuwe richting inslaan, is dat haalbaar? Of misschien wil je wel voor jezelf beginnen!

Met deze thema’s gaan we aan de slag in de workshop Is er nog een droombaan? In de veilige aanwezigheid van alleen maar lotgenoten doen we samen een eerste verkenning van je loopbaanvragen. Je wordt flink aan het werk gezet, alleen en met elkaar. Aan het einde heb je drie concrete actiepunten waar je (op termijn) mee aan de slag kunt.

Programma onderdelen:

We gaan op zoek naar de vraag wat jouw droombaan is en hoe je die kunt bereiken door antwoorden te vinden op de volgende vragen:
– Wat zijn jouw kwaliteiten?
– Tegen welke beperkingen loop je aan?
– Van wie heb je hulp nodig om dit te bereiken?
– Hoe kun jij je netwerk inzetten voor dit doel?

Over de trainer
De trainer is Jacqueline Boots. Zij is eigenaar van De Ommezwaai en in 2009 weduwe geworden. Jacqueline heeft drie kinderen van 21, 18 en 15 jaar.

Er zijn twaalf plaatsen beschikbaar voor de training. Geef je dus snel op. Voor lunch wordt gezorgd.

Gemeente Alkmaar
Deze workshop wordt gesubsidieerd door de gemeente Alkmaar, waarvoor onze enorme dank.

Besloten Facebook groep Regio Noord-Holland
Wanneer je op bovenstaande regio klikt, wordt je doorgelinkt naar de betreffende Facebookpagina van die regio. Dat is een besloten groep voor en door jonge weduwen uit dezelfde regio. Jonge vrouwen met minderjarige kinderen die na het verlies van hun levenspartner ontredderd achterblijven, kunnen in deze groep lief en leed met elkaar delen. Hier kun je in contact komen met lotgenoten, woonachtig in dezelfde regio. Je kunt elkaar (digitaal) helpen door ervaringen uit te wisselen en/of door bijeenkomsten te bezoeken voor lotgenotencontact. Er mag gehuild, gemopperd, gelachen en gedeeld worden.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: Alkmaar
Datum: woensdag 19 september 2018
Tijd: 10:00 – 14:00
Met/zonder kinderen: zonder