Workshop ‘Solo-gezinsmanagement’

N.B. Voordat je verder leest: deze workshop is bedoeld voor vrouwen met kinderen onder de 18 jaar die minimaal 1 jaar weduwe zijn.

Over de workshop
Werken, zorgen, opvoeden, administratie, onderhoud: aan de to-do lijst van de jonge weduwe lijkt soms geen einde te komen. Altijd alles alleen doen is zwaar. Waarom vinden we eigenlijk dat we altijd alles zelf moeten doen? Klopt dat wel? Kun je meer steun/hulp organiseren? Hoe vraag je hulp? Hoe accepteer je hulp? Hoe doen anderen dat? Hoe ga je om met verwachtingen van mensen die je helpen?

Met deze thema’s gaan we aan de slag in de workshop Solo-gezinsmanagement, doe het niet alleen! In de veilige aanwezigheid van alleen maar lotgenoten gaan we samen op zoek naar antwoorden. Wat werkt voor jou? Wat kun je uitbouwen? Wat zie je over het hoofd?

Je wordt flink aan het werk gezet met elkaar. Alhoewel de workshop praktisch van aard is, gaat het al snel over jezelf en ga je met beperkende overtuigingen aan de slag. Er wordt besproken hoe moeilijk de communicatie met de buitenwereld is. In de rouw ben je kwetsbaar en dan komt er hulp die achteraf toch geld kost, of mensen doen dingen waar je niet om vraagt. Hoe ga je daarmee om en wat kun je daarin van jezelf verlangen?

Aan het einde heb je goed zicht op (nieuwe) mogelijkheden in je netwerk. En weet je van jezelf waar aandachtspunten liggen in het vragen en aannemen van hulp.

Programma onderdelen:

– Niemand kan het alleen
– Redenen om wel om hulp te vragen
– Hoe vraag je effectief om hulp?
– Wederkerigheid
– Als de hulp heel anders uitpakt
– Breng je netwerk in kaart

Over de trainer
De workshop wordt gegeven door Martine Veen. Zij is regiocoördinator van Noord-Holland. Onverwachts weduwe sinds 2010 met destijds vier kleine kinderen is ze door de wol geverfd op dit onderwerp.

Over de sponsoren
De workshop vindt plaats in House of Watt, James Wattstraat 73, 1097DL Amsterdam, dat haar deuren belangeloos voor ons open zet. Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Pim van der Puttenfonds.

Er zijn 20 plaatsen beschikbaar voor de workshop. Na afloop wordt voor een broodje gezorgd.

Voor een impressie van de vorige workshop zie het blog van jonge weduwe Esther op veertienkusjes.nl.

Deze activiteit is al geweest.


Bekijk alle activiteiten

Belangrijke informatie

Locatie: House of Watt, Amsterdam
Datum: donderdag 2 november 2017
Tijd: 9:30 – 13:00
Met/zonder kinderen: zonder