Stichting De Jonge Weduwe organiseert jaarlijks diverse activiteiten, waarbij zowel de moeders als de kinderen lotgenoten kunnen ontmoeten en hun ervaringen kunnen delen. Hier vind je een korte impressie in woord en beeld.

Excursie "Leven en dood van de olifant en Zoo"

Vijfendertig jonge weduwen en 65 halfweesjes in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hebben dankzij Yarden een bijzondere dag beleefd in DierenPark Amersfoort. De kleintjes kregen een rondleiding achter de schermen, terwijl de oudere kinderen aandachtig keken en luisterden naar de film over olifantenverdriet. Zowel de kinderen als de moeders konden dankzij Yarden en Stichting De Jonge Weduwe, die deze dag gezamenlijk organiseerden, in een ongedwongen atmosfeer onderling ervaringen uitwisselen over dood, rouw en verlies.

Een paar citaten:

“Bedankt voor de fijne dag! De kids hebben vandaag als zeer speciaal ervaren en nemen deze mooie ervaring weer mee in hun rugzakje. “

“Het was weer een bijzondere dag: olifanten en hun rouw. Zoveel kinderen bij elkaar, die allemaal hun papa moeten missen. Het is niet te bevatten. Maar het maakt je voor even niet anders dan anderen en dat helpt. Hier voelen wij ons begrepen! #dagjeDierenparkAmersfoort met De Jonge Weduwe en Yarden. Genoten, moe en voldaan. ‪#‎olifantenverdriet”

Excursie olifanten

Seminar Over-leven na de dood

Eind september vond het jaarlijks seminar van De Jonge Weduwe plaats in Postillion Hotel Bunnik. Er zaten 300 jonge weduwen in de zaal, die werden toegesproken door dagvoorzitter Humberto Tan. Gastspreker Isa Hoes las voor uit haar boek Toen ik je zag en ging in gesprek met de jonge weduwen.

Na de pauze vond de theatervoorstelling Dan neem je toch gewoon een hond? plaats, gevolgd door een nabespreking. Na afloop van het stuk werden alle aanwezige jonge weduwen aan ronde tafels per regio opgevangen door vijfentwintig rouwtherapeuten, en deelden hun ervaringen. Voor een impressie van deze inspirerende dag zie ons fotoalbum.

Seminar 2015

Speelpark Oud Valkeveen

Zo’n 115 jonge weduwen en hun kinderen kwamen samen voor een dagje spelen in Speelpark Oud Valkeveen. Het werd een gezellig dag, met ontspanning en spel, maar ook de mogelijkheid om in contact te komen met lotgenoten, voor zowel de moeders als de kinderen. Het Monuta Charity Fund maakte de dag financieel mogelijk.

Speelpark Oud Valkeveen

De Jonge Weduwe Run

In of na een periode van heftige rouw kan hardlopen perspectief bieden: je bent gezond bezig, je hebt een doel en je maakt contact met anderen. Allemaal belangrijk om als jonge weduwe overeind te blijven. De Jonge Weduwe Run biedt de mogelijkheid om ‘samen’ te trainen en nieuwe energie op te doen. De weg van rouw is vaak al moeilijk, alleen en lang genoeg. Dan kun je maar beter af en toe samen een sprintje trekken!

De Jonge Weduwe Run wordt ieder jaar georganiseerd en vindt plaats in Utrecht. Een impressie in beeld vind je in ons fotoalbum De Jonge Weduwe Run.

De Jonge Weduwe Run