Lotgenotencontact per Regio

Om regionaal het lotgenotencontact te bevorderen zijn er lotgenotengroepen per regio opgezet. Stichting De Jonge Weduwe heeft nu zeven regio’s, met in iedere regio een een of meerdere regio coördinatoren.

Iedere regio heeft een eigen Facebook pagina. Dit is een besloten groep voor en door jonge weduwen uit die betreffende regio. Jonge vrouwen met minderjarige kinderen die na het verlies van hun levenspartner ontredderd achterblijven kunnen in deze groep lief en leed met elkaar delen. Hier kun je in contact komen met lotgenoten bij jou in de buurt. Je kunt elkaar (digitaal) helpen door ervaringen uit te wisselen en/of door bijeenkomsten te bezoeken voor lotgenotencontact. Er mag gehuild, gemopperd, gelachen en gedeeld worden.

Je kunt je aanmelden bij (een van) de volgende regio’s:

Interesse?

Meld je aan voor de Facebook groep door naar de betreffende pagina te gaan en te klikken op de button “Lid worden”. De beheerder zal je vervolgens – na screening – toelaten.

De gezichten bij de regio’s

In iedere regio is een regio coördinator aangewezen. Uiteraard is zij zelf ook weduwe en woonachtig in de betreffende regio. Zij beheert namens Stichting De Jonge Weduwe de Facebookgroep en organiseert een aantal lunches en/of activiteiten bij jou in de buurt. Wil je meer weten? Je kunt haar mailen door op de foto te klikken.

Janny Westers

Janny Westers

Regio Coördinator Noord-Nederland

Janny Westers is weduwe van Daniel en moeder van Rafael (2010). Hoe je ineens van leven naar overleven gaat weet zij als geen ander. De steun en (h)erkenning die zij vond bij Stichting De Jonge Weduwe hebben een hele grote rol gespeeld om het leven weer te kunnen en willen Leven. Ze laat graag haar hervonden levensliefde stromen en zet deze nu in om iets voor lotgenoten te mogen betekenen.

Martine Veen

Martine Veen

Regio coördinator Noord-Holland

Martine Veen is weduwe van Rabah en moeder van hun vier kinderen. Als solo-ouder deelt zij haar ervaringen over de uitdagingen waar ze als moeder en vrouw voor gesteld staat. Haar doel is zo veel mogelijk mensen te inspireren met haar praktische tips en veelal humoristische verhalen.

Debby Albers

Debby Albers

Regio Coördinator Noord-Holland

Debby Albers, een doorgewinterde weduwe en moeder van drie volwassen kinderen, heeft na haar verliezen een praktijk voor verliesver-werking en een stichting opgericht om haar medemens bij het hart te brengen. ‘Mijn geluk is jouw geluk’ gebruikt ze in de ondersteuning en bemoediging van elke jonge weduwe op weg naar een lichtpuntje in het rouwproces.

Lyanne Holterman

Lyanne Holterman

Regio Coördinator Utrecht

Lyanne Holterman is sinds maart 2014 weduwe van Piet Gerritsen en moeder van Nina (2002), Jip (2004), en tweeling Wiep en Puck (2006). Ze verloor op 14 jarige leeftijd haar eigen vader aan kanker. Als moeder en lotgenoot probeert ze haar kinderen door het heftige landschap van rouw te loodsen. Lyanne wil als regiocoördinator haar steentje bijdragen aan de stichting en lotgenotencontact in de regio bevorderen.

Barbara Bouwman-Mulder

Barbara Bouwman-Mulder

Regio Coördinator Utrecht

Barbara Bouwman-Mulder is sinds 2010 weduwe van Sander en heeft twee kinderen Fleur (2001) en Martijn (2005). Weduwe zijn ervaart ze als een rollercoaster met pieken en dalen. Als fulltime-werkende moeder is ze een kei in organiseren en anticiperen op het onverwachte. Haar glas is het liefst halfvol. Ze hoopt door haar positieve instelling andere weduwen tot steun te kunnen zijn. Leef nu en denk later.

Monique de Wit

Monique de Wit

Regio Coördinator Zuid-Holland

Monique de Wit is weduwe van Henry en moeder van Nicky (2009) en Tim (2011). Ze werkt part-time als manager bij Shell. Na een lange eenzame tocht staat ze anders, relaxter, in het leven en kan ze veel meer genieten van de kleine dingen. In de wetenschap dat de tocht voor sommigen nog veel zwaarder kan zijn, wil ze graag een helpende hand bieden waar mogelijk.

Elsbeth Huussen

Elsbeth Huussen

Regio Coördinator Zuid-Holland

Elsbeth Huussen is weduwe van Sebastiaan en moeder van Hetty (2006) en Margot(2008). Ze werkt parttime in de GGZ. Het “weduwe-schap” ervaart ze als een grote verandering in haar leven, waarbij ze met vallen en opstaan geleerd heeft om, met hulp van anderen, de kleuren van het leven te ervaren, anders en intenser misschien wel dan voorheen. Steun kunnen bieden aan andere weduwen vindt ze een bijzondere en waardevolle taak.

Margot van Rijn

Margot van Rijn

Regio coördinator West Brabant/Zeeland

Margot van Rijn is weduwe van Huub en moeder van Jip (2007) en Zoë (2009). De tocht door het land van rouw heeft Margot verrijkt. Haar ervaringen zet zij in op een professioneel pad tot rouw- en verliesbegeleider. Margot ziet het als haar missie om tot openheid, kwetsbaarheid en verbinding te inspireren.

Vera Blauw

Vera Blauw

Regio coördinator Zeeland/Brabant/Limburg

Vera Blauw is sinds 2015 weduwe van Remco en moeder van Rosalie. Hoogzwanger verloor ze haar man, enkele dagen daarna is hun dochter geboren. Deze gebeurtenissen hebben haar leven erg veranderd. Bovendien heeft ze op 13-jarige leeftijd haar vader verloren. Vera hoopt als regio coördinator haar steentje bij te dragen aan de stichting.

Petra Poelmans

Petra Poelmans

Regio coördinator Oost-Brabant/Limburg

Petra is weduwe van Lex en mama van Roos, Toon en Noor. Na het overlijden van Roos en later van Lex heeft ze ervaren hoe belangrijk lotgenoten zijn. Nu haar leven weer op de rit is, wil ze er zijn voor anderen. Positief blijven en kijken naar wat er wel is en kan is haar motto.

Charlotte Vonderhorst

Charlotte Vonderhorst

Regio Coördinator Oost Nederland

Charlotte Vonderhorst is weduwe van Paul en moeder van Bibi (2010). Sinds november 2016 zet zij zich in voor de jongste regio van De Jonge Weduwe: Oost Nederland. Charlotte ondersteunt jonge weduwen en brengt ze in contact met lotgenoten. Een taak die zij met veel liefde en toewijding op zich neemt.